|
  |
W co by tu zagrać ;] |
|
|
|
|
Dec 27 2009, 01:53 AM
|
Amator

Grupa: Membersi
Sprzęt: PS2, Xbox, GBA, N64
GG: 5999657 

|
Jako, że PS2 umarło na laser, N64 nie ma żadnych rpgów, a Xbox śmierdzi, to pozostaje mi PSX... Gram jedynie w Finala Tacticsa, ale chcę w końcu poprzechodzić te świetne rpgi z ery psxowej. Od razu mówię, że nie interesują mnie finale siódemki itd, preferuję grafikę podobną do tej z Tacticsa, czyli żadne bryły, żadne 3D, tylko sprite'y czy jakaś malownicza, rysowana grafika (vide Legend of Mana).
Szukam przede wszystkim czegoś z dobrą fabułą i nie nudnym systemem walki. Im mniej dungeonów, tym lepiej ;]
Czy forumowa brać pomoże?
zastanawiałem się nad Suikodenem, VP albo Grandią... Sam nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 27 2009, 01:00 PM
|

Hajegan XD

Skad: mała wioska gdzieś w Azji, co ją zowią Polska
Sprzęt: pc,psx,ps2, PSP, DS

|
Ponoć Saga Frontier 2 jest w dechę(głowy nie dam, nie grałem  ), od biedy może być Xenogears (postacie to sprite'y, reszta, to bryły). No i zawsze można zagrać w Chrono Trigger
--------------------
Sądzisz, Regis, że ludziom zrobiłoby róznicę, gdyby wiedzieli, że traktujecie ich nie jako żer, lecz jako wyszynk?-Geralt z Rivii
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 27 2009, 01:14 PM
|

Dance Maniac

Grupa: Einherjar
Skad: Brzeszcze
Sprzęt: PSone,DC,NGC,PSP,Xbox
GG: 25845705 

|
O kurcze to jeszcze cała masa gier przed tobą: Super Robot Wars Alpha Gaiden - wyszedł tylko w KKW, ale rok temu wypuszczono łatkę z angielszczającą. Saiyuki: Journey West - proste i z byle jaką fabułą lecz grywalne i wciągające. Hoshigami: Ruining Blue Earth - piekielnie trudny skurczybyk, którego nigdy nie ukończyłem. Dla "hardkorów"  SaGa Frontier 2 - obok Legend of Mana to mistrzostwo pod kątem ręcznie rysowanej grafiki. I kilka innych tytułów jak choćby Dragon Warrior/Quest VII, Tactics Ogre, Tales of Destiny, Lunar: Silver Star Story Complete i jego druga część o podtytule Eternal Blue Complete czy też trylogia Arc The Lad. Do wyboru do koloru nic ino brać i grać
Ten post został edytowany przez Adamus: Dec 27 2009, 01:20 PM
--------------------
Peace, Sex & Tea
Aktualnie młócone: Persona 3: Portable [PSP]
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 28 2009, 02:38 PM
|

Don't Mess With NJS

Skad: Szczecin
Sprzęt: DUŻO :P
GG: 5665921 

|
final fantasy 1,2,4,5,6 - remaki, 7,8,9 - natywne (chyba wiadomo) alundra (nie gralem) alundra 2 (troche dziecinne, ale calkiem przyjemne  ) suikoden (jako wstep do 2) suikoden 2 (absolutny geniusz!!!) star ocean 2 (nie gralem, ale ponoc fajne) grandia (nie gralem, ale ponoc fajne) chrono trigger - remake chrono cross - (swieta gra) final fantasy tactics (no chyba wiadomo) guardian's crusade (nie gralem) lunar (nie gralem) lunar 2 (nie gralem) vagrant story (nie gralem) vandal hearts (nie gralem, ale ponoc fajne) vandal hearts 2 (nie gralem, ale ponoc fajne) wild arms (calkiem fajne  ) wild arms 2 (uberzajebiaszcze!) xenogears (nie gralem, ale ponoc genialne) ...iiii jeszcze na pewno sporo tytulow by sie znalazlo, to tak na szybko w sumie.
Ten post został edytowany przez Sylkis: Dec 28 2009, 02:39 PM
--------------------
Cóż, w opisie, w "sprzęt", tam po lewej :P, nie bardzo się mieści, więc.. hmm... Playstation, Playstation 2, X-Box (jedynka), Dreamcast, GameBoy Colour xD, PC (nie będę specyfikacji już wypisywał :D) + masa emulatorów :P i to chyba tyle ^__^
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 28 2009, 09:04 PM
|

Don't Mess With NJS

|
spoko, wlasnie z emuparadise sciagnalem kazda z gier, ktore opisalem, jako "nie gralem" - mam zamair zabrac sie za ich nadrobienie
--------------------
Cóż, w opisie, w "sprzęt", tam po lewej :P, nie bardzo się mieści, więc.. hmm... Playstation, Playstation 2, X-Box (jedynka), Dreamcast, GameBoy Colour xD, PC (nie będę specyfikacji już wypisywał :D) + masa emulatorów :P i to chyba tyle ^__^
|
|
|
|
|
|
|
|
Dec 30 2009, 10:13 PM
|

Don't Mess With NJS

|
co do wild arms - fabularnie nic nie tracisz, co najwyzej smaczkow pojedynczych nie rozpoznasz (na zasadzie jak chocobosow w serii ff).
Ten post został edytowany przez Sylkis: Dec 30 2009, 10:14 PM
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy: