IPB

Witaj Gociu ( Zaloguj | Rejestruj )

21 Stron V  « < 19 20 21  
Reply to this topicStart new topic
> Metal Gear Solid, Snake, what happened?
Adamus
post Dec 25 2009, 01:32 PM
Post #401

Dance Maniac
Ikona grupy

Grupa: Einherjar
Skad: Brzeszcze
Sprzęt: PSone,DC,NGC,PSP,Xbox
GG: 25845705

No nareszcie znalazłem trochę czasu, by zassać i pograć w owe demko i muszę przyznać, że pomimo kilku wad grało mi się całkiem nieźle.

Co mnie wkurza? manualne ustawianie kamery (przydałoby się jakieś autocentrowanie) i brak chowania ciał (baloniki sie nie liczą) - wycięte czołganie i poruszanie sie przy ścianie jestem wstanie przełknąćoczko.gif Podoba mi się za to podział na misje (to gra na handhelda!) i...mimo wszystko...sterowanie, PSP zawsze ma z tym kłopot, a tutaj pomimo masy akcji, opcji rozwiązano to całkiem dobrze (choć nie bez wad) i nie wyobrażam sobie jakby mogło to wyglądać inaczej. Ponadto walka z czołgiem jest mocna:D zwłaszcza to jak wszystko elegancko niszczy (nawet ten pieprzony blaszak co mamy po prawej stronie!). O kwestiach audio-wizualnych sie nie wypowiadam, bo to jak zawsze najwyższa półka jest.

Tak czy owak to demko zajda Portable Ops na śniadanie i osobiście zacząłem wypatrywać wersji finalnej.

ps: fajny patent z "podglądaniem" w cut-scenkach hehe:D

Co do konsol stacjonarnych i braku MGS. Przecież zapowiedzieli Risinga tak? więc nie ma co psioczyć. Ja tam trzymam za niego mocno kciuki i liczę na to, że rzuci serie (która patrząc na "czwórkę" pod kątem mechaniki stanęła w miejscu). na całkiem nowe tory.

Ten post został edytowany przez Adamus: Dec 25 2009, 01:33 PM

--------------------
Peace, Sex & Tea

Aktualnie młócone: Persona 3: Portable [PSP]
Go to the top of the page

+Quote Post
Vivi
post Feb 17 2010, 02:36 PM
Post #402

Pr0 H4xX0R
Ikona grupy

Grupa: Membersi
Skad: Pandemonium
Sprzęt: PSX, PC, PS2, Komórka.
GG: 8608089

Gram od ponad tygodnia w MGS'a 4 i powiem szczerze, że dzisiaj, po przejściu 4 rozdziału, nie mam ochoty tego kończyć... Nie podam przyczyny, bo ona sama w sobie była by spoilerem, ale po prostu nie potrafię zabrać się do 5 rozdziału, chociaż gra pod względem fabularnym stoi na najwyższym znanym mi poziomie, a Kojima jest geniuszem jakich mało... Stworzył serię tak wspaniałą, że wymazanie z fabuły nawet najgorszego madafaki powoduje jakąś taką dziwną pustkę i wprowadza mnie w melancholijny nastrój... placz.gif

Pytanie do tych co grali. Czy dla Was czwarty rozdział także był bolesny od początku do końca, pomimo tego, że jest to bardzo ciekawe rozwiązanie, które mnie wycisnęło kilka łez w ciągu trwania całego rozdziału???

--------------------
There are two sides of every coin:
- Love and Hate
- Live and Death
They're all the same...

+Quote Post
Seph
post Feb 17 2010, 10:17 PM
Post #403

Chocobo Abuser
Ikona grupy

Skad: Fabianów
Sprzęt: PS2 PSP PSX PC
GG: 473129

Ja tyle razy grałem że szczerze nie pamiętam teraz o co tam dokładnie chodziło i który to jest moment gry xD Ale gra genialna smiech.gif

--------------------
If I should fall in battle, my brothers who fight by my side
Gather my horse and weapons, tell my family how I died...

Aktualnie młucone : Star Ocean 4: The Last Hope International

+Quote Post
RmZ
post Feb 19 2010, 04:48 PM
Post #404

d-_-b
Ikona grupy

Grupa: Ancestors
Skad: Stąd ;3
Sprzęt: <3 mah psp ;)
GG: 3875242

Proszę tylko jawnie nie spojlerować. W MGS4 zacznę grać jakoś w przyszłym tygodniu/miesiącu. smiech.gif

--------------------
Open up, begin again
Let's go down the waterfall
Think about the good times
And never look back
Never look back

+Quote Post
speed3r
post Mar 6 2010, 10:57 AM
Post #405

Chocobo Abuser
Ikona grupy

Sprzęt: PC | PS3
GG: 5747428

MGS4.

Jak można tak skończyć tak świetną serię?! smutny.gif Ta część jest IMO najsłabsza (oprócz grafiki) :/

--------------------

+Quote Post
Adamus
post Jul 31 2010, 03:10 PM
Post #406

Dance Maniac
Ikona grupy

Właśnie ukończyłem Metal Gear Solid: Peace Walker (PSP) i mówiąc krótko jest on tym czym od początku powinien być Metal Gear Solid: Portable Ops (PSP) - prawdziwym MGS'em.

Szkoda tylko, że wycieli czołganie. Grając w demko myślałem, że to przełknę, ale jednak nie mogłem, zwłaszcza jak zostawiono nam całkowicie bezużyteczne "klejenie" się do ścian (ktoś tego używa?!). Przecież patent z czołganiem mógł zostać świetnie wykorzystany w sekcjach/misjach z dżunglą! - nie rozumiem. Tak samo nie rozumiem jak można było sprowadzić pojedynki z bossami to tępego walenia ze wszystkiego co się ma, bez żadnej taktyki, strategi ot tylko tak "na jana". Jedyne porządne starcie to

Tak czy owak zagrać trzeba. O ile Portable Ops w wielu aspektach najzwyczajniej w świecie się wykłada (według mnie) tak PW poprawia chyba jego wszystkiego wady, a zwłaszcza - co dla mnie najważniejsze - sterowanie i werbowanie żołnierzy. Ode mnie dla MGS: PW 8+/10

Aha Ci co nie grali w "trójkę" to uprzedzam, że PW sypie potężnymi, fabularnymi spoilerami. Ja nie grałem i w sumie po przejściu PW już mi się nie chce.

Kurcze jeszcze coś chciałem napisać.....nie wiem....zapomniałem....ehhhh....

Ten post został edytowany przez Adamus: Jul 31 2010, 03:23 PM

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
RmZ
post Aug 2 2010, 02:55 PM
Post #407

d-_-b
Ikona grupy

A nawet nie żartuj z "już mi się nie chce". MGS3 to must-jak-nic-innego na ps2.

Brak czołgania akurat ok, bo jest wygodne skradanie. Klejenie do ściany faktycznie bezużyteczne (jeszcze gdyby był patent cqc jak w sytuacji gdy jesteś na drabinie). Racja, walka o której napisałeś w spojlerze jest najlepsza, ale

Mnie nie przekonuje komiksowy klimat scenek, jakoś nie wiem... Wszystkie te dodatki, extra ops, zeke itd. na plus, w sumie drugie tyle grania. Na pewno warto, jedna z lepszych (najlepsza?) gier na psp.

--------------------
Open up, begin again
And never look back
Never look back

+Quote Post
Adamus
post Aug 2 2010, 07:36 PM
Post #408

Dance Maniac
Ikona grupy

Skradanie może i wygodne, ale czołganie i tak, by się przydało, głównie - jak już wcześniej wspomniałem - w sekcjach dżunglowych. Wyobraź sobie, że leżysz w jakiś chaszczach, błocie, kałuży i systematycznie, cichaczem zdejmujesz przeciwników. Klimat jak w morde strzelił.

Co do spojlera

Wstawki komiksowe Ci nie leżą? Znak rozpoznawczy MGS'ów na PSP, normalka, że tak powiem, a ponadto są z voice-acting'iem (David Hayter jak zwykle rlz) i w pewnym stopniu interaktywne więc nie ma co psioczyć hehe. Dodatków, bonusów rzeczywiście w *uj gra jest ogromna pod tym względem! Słyszałem nawet, że jest jakiś dodatkowy chapter czy coś, ale nie sprawdzałem i w najbliższym czasie już nie sprawdzę, bo aktualnie pykam (w końcu) w Persone 3: Portable;)

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
Adamus
post Aug 9 2010, 10:29 AM
Post #409

Dance Maniac
Ikona grupy

Krótko i na temat. Jako, że ostatnio dostałem - w ramach spłaty długu - pierwszego Xbox'a to mam takie pytanko. Są jakieś różnice pomiędzy MGS2 w wersji na PS2, a tą na pudło Billa? Ktoś grał?

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
Seph
post Aug 9 2010, 11:24 AM
Post #410

Chocobo Abuser
Ikona grupy

Skad: Fabianów
Sprzęt: PS2 PSP PSX PC
GG: 473129

To ja nawet nie wiedziałem że jest jakikolwiek MGS na Xboxa xD

--------------------
If I should fall in battle, my brothers who fight by my side
Gather my horse and weapons, tell my family how I died...

Aktualnie młucone : Star Ocean 4: The Last Hope International

+Quote Post
waszu i demon
post Aug 9 2010, 10:46 PM
Post #411

Slavic Warlord xD

Skad: Poznań~!
GG: 2124859

MGS 2 nawet na pc wyszedł... jezyk.gif
Adamus - o ile pamię6tam, to na xboksie sie tne jak głupi jak deszcz pada. Dłużej nie grałem żeby coś dojrzeć, pamiętam że sterowanie na kolospadzie od klocka było nieludzkie ;P

--------------------

+Quote Post
Adamus
post Aug 10 2010, 08:03 PM
Post #412

Dance Maniac
Ikona grupy

Aż się przestraszyłem jak to przeczytałem hehe, ale po przeszukaniu youtube'a i obejrzeniu poniższego filmiku dochodzę do wniosku, że nie jest źle - dropów animacji nie uświadczyłem:D. Co do sterowania to luz, ja nie mam "balona" tylko dwie "eski" więc teoretycznie powinno być wszystko cacy. Czas odświeżyć MGS2:D

* http://www.youtube.com/watch?v=6KgAvlr9i84

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
shinigami Peter
post Aug 11 2010, 08:10 PM
Post #413

Hajegan XD
Ikona grupy

Skad: mała wioska gdzieś w Azji, co ją zowią Polska
Sprzęt: pc,psx,ps2, PSP, DS

MGS PeaceWalker ukończony, pora go ocenić. No więc-gra jest zaje****a, koniec oceny oczko.gif A tak na serio:świetna fabuła, ciekawe postacie, rozbudawane zarządzanie bazą, mnóstwo misji, również dodatkowych, do tego bardzo zróżnicowanych(fotografowanie duchów? Nice!), wygodne sterowanie, genialna oprawa tak video, jak i audio(niezły pomysł z walkmenem)-to wszystko składa sie na świetną grę, jedną z najlepszych na PSP i w mojej opinii najlepszego MGS-a (może oprócz jedynki). 10-/10(minus asekuracyjnie, bo ja tam się wogóle nie znam na grach oczko.gif )
Jeszcze słówko odnośnie dyskusji o bossach.

Więc nie ma co narzekać usmiech.gif

Ten post został edytowany przez shinigami Peter: Aug 11 2010, 09:32 PM

--------------------
Sądzisz, Regis, że ludziom zrobiłoby róznicę, gdyby wiedzieli, że traktujecie ich nie jako żer, lecz jako wyszynk?-Geralt z Rivii

+Quote Post
Adamus
post Aug 11 2010, 09:29 PM
Post #414

Dance Maniac
Ikona grupy

shinigami Peter ->

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
shinigami Peter
post Aug 11 2010, 09:46 PM
Post #415

Hajegan XD
Ikona grupy

Adamus

--------------------
Sądzisz, Regis, że ludziom zrobiłoby róznicę, gdyby wiedzieli, że traktujecie ich nie jako żer, lecz jako wyszynk?-Geralt z Rivii

+Quote Post
Adamus
post Aug 11 2010, 10:38 PM
Post #416

Dance Maniac
Ikona grupy

shinigami Peter ->

Ten post został edytowany przez Adamus: Aug 12 2010, 09:36 AM

--------------------
Peace, Sex & Tea

+Quote Post
RmZ
post Aug 12 2010, 06:45 AM
Post #417

d-_-b
Ikona grupy

--------------------
Open up, begin again
And never look back
Never look back

+Quote Post
shinigami Peter
post Aug 12 2010, 11:45 AM
Post #418

Hajegan XD
Ikona grupy

Adamusdla mnie zdobywanie płytek było nieco utrudnione, bo jak np. zajść Pupę od tyłu(Jezu, jak to brzmi...) i rozwalić mu te karabinki? Czy zniszczyć całe uzbrojenie Cocoona? To zresztą taka motywacja-albo niszczysz sam pod(największy dmg, ale płytek tyle, co kot napłakał, bo zniszczony pod=zniszczone płytki), albo rozwalasz całego mecha(trudniejsze, ale twój ZEKE będzie'mądrzejszy'). Dla każdego coś miłego.Zresztą taka dyskusja w stylu'mój jest lepszy i koniec, to jedyna możliwość' nie ma sensu-o gustach się nie dyskutuje, ja ciebie nie przekonam, ty mnie też raczej nie oczko.gif Więc jak (do czasu... smutny.gif ) mówi Paz-PEACE.Sorki za ukrycie, za nic nie chciało wejść w spoilera.

RmZ

Ten post został edytowany przez shinigami Peter: Aug 12 2010, 11:57 AM

--------------------

+Quote Post
Trivane
post Aug 29 2010, 09:04 PM
Post #419

Ostatnia ranga ^^

Skad: Gdynia
Sprzęt: PSX, PS2, PSP, X360
GG: 1664139

Dzisiaj właśnie ukończyłem piąty chapter Peace Walkera - wiem, szybki jestem. Zajęło mi to 40h jezyk.gif a jeszcze widzę jakieś misje dodatkowe się gdzieś tam kryją. Nie wiem też czy chce je przechodzić, bo praktycznie walki z bossami wyglądają tak samo - helikoptery, czołgi i opancerzone wozy rozwaliłem chyba po 30 razy każdy, główni bossowie również nie sprawiają mi żadnych problemów. Chodzi głównie o ulepszanie rpg'ów i nawalanie w pod'a no i oczywiście większą ostrożność, bo bossowie mają tendencję do zerwania nam kilka rationów na raz.

Mimo wszystko chciałbym oznajmić, że to zakończenie kompletnie zbiło mnie z tropu. Jest cholernie zaskakujące, taki typowy wyciskacz łez. Z jednej strony mamy sprawę The Boss, z drugiej Paz - tego się nie spodziewałem! nigdy bym nie przypuszczał, że to właśnie z nią się zmierzę, tym bardziej, że sporo prawiła o pokoju i wydała mi się bardzo sympatyczną postacią. Prawdę mówiąc, była za ładna by stać po stronie zła oczko.gif liczę, że Kojima nas jeszcze kiedyś zaskoczy, wszak nie wiadomo co się z nią stało: wyleciała z ZEKE prosto do wody z całym ekwipunkiem do nurkowania, zapewne nie zginęła 'topiąc się'. Naprawdę, boję się grać dalej >< kto wie jaka niespodzianka mnie jeszcze czeka, wszyscy spiskują..

Ten post został edytowany przez Trivane: Aug 29 2010, 09:22 PM

--------------------

Aktualnie:
X360: --
PSP: Final Fantasy Tactics
Last.Fm

+Quote Post

21 Stron V  « < 19 20 21
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8th September 2010 - 12:25 AM